Turvallisuus on asenne.

Turvallisuuden keskeisin tekijä olet sinä itse. Päivittäiset valinnat työssäsi vaikuttavat suoraan siihen, millaisia riskejä otat. Asenteesi on jokaisen valintasi takana. Kun asenne on kohdallaan, on turvallisten valintojen tekeminen todennäköisempää työssä vastaan tulevissa joskus yllättävissäkin tilanteissa.

Turvallisuus on välittämistä

Työkaverin ja alaisen turvallisuudesta huolehtiminen on välittämistä, ei niuhottamista. Kun huolehdit toisista, myös sinusta huolehditaan. Välittäminen kertoo hyvästä ilmapiiristä, joka näkyy myös ulospäin.

Turvallisuus on kannattavaa.

Turvallisuuden tehty investointi on aina investointi henkilöstön hyvinvointiin. Se on myös erittäin kannattavaa – investointi turvallisuuteen maksaa itsensä takaisin keskimäärin 5-kertaisesti. Työturvallisuuden kehittäminen vaatii samaa ammattimaista suhtautumista kuin muukin liiketoiminnan kehittäminen. Kääritäänkö hihat?

Pohjois-Suomen Turvapuisto on verkosto, jonka kautta saat ideat ja käytännön keinoja työturvallisuuden kehittämiseksi huipputasolle.

Koulutusympäristö, valmiita ”reseptejä” ja asiantuntijoiden verkosto.

Turvapuisto on koulutusympäristö, joka aktivoi yksilön miettimään työturvallisuutta omakohtaisesti. Turvapuiston toteuttamat koulutukset ja tilaisuudet tuovat monenlaisia mahdollisuuksia tarjolle myös pienempien yritysten henkilöstölle.

Turvapuiston verkostosta löydät samojen tavoitteiden parissa toimivia esimiehiä ja asiantuntijoita, joiden kanssa voi yhdessä miettiä ratkaisuja ja aktiviteetteja työturvallisuuden kehittämiseksi.

Missiomme on auttaa yksilöitä ja organisaatioita työturvallisuuden parantamisessa.

 

Meillä on jäseniä useilta eri toimialoilta.

Turvapuiston rastit ja  palvelut tukevat melkeinpä minkä tahansa alan organisaation työturvallisuuden kehittämistä.

”Kierros oli erinomainen ja kohteita riittävästi.Kokonaisuutena erittäin hyödyllinen. Koulutus oli suunniteltu ja valmisteltu hyvin. Kaikki järjestelyt toimivat erinomaisesti. Kouluttajat ammattitaitoisia ja innostavia. Ryhmätyöstä ja sen toteutuksesta erityiset plussat.”

Tilaaja, räätälöity työturvallisuustapahtuma

”Turvapuiston sisältö oli hyvä vaikkakin alat eivät täysin vastanneet omaa työpaikkaa, mutta hyvin sieltä oli poimittu asioita, jotka ajankohtaisia myös meidän työpaikassa.”

Työturvallisuuspäivän osallistuja

”Selkeä, ytimekäs ja ei pitkästyttävä koulutus. Erityisesti ulkona olevat esimerkkitapaukset olivat hyviä.”

Työturvallisuuskorttikoulutuksen osallistuja

”Avasi silmät vaaranpaikoille. Erityisesti jäi mieleen putoamissuojaus, kaivannot, isojen koneiden katvealueet jne. Asioita turvapuistokierrokselta. Myös se, että jokainen voi pienilläkin asioilla vaikuttaa turvallisuuteen.”

Turvapuistokierroksen osallistuja

”Kierros herätti ajatuksia ja laittoi pohtimaan työturvallisuutta. Asbestityön vaatimat toimenpiteet jäivät erityisesti mieleen.”

Turvapuistokierroksen osallistuja, työntekijä (35 v.)

”Paljon herätti ajatuksia ja näkökantoja positiivisessa mielessä.”

Turvapuistokierroksen osallistuja, työntekijä (55 v.)

”Mielenkiintoinen ”kierros”, sai uusia vinkkejä työsuojeluvaltuutetun toimeen.”

Työturvallisuuskorttikoulutuksen osallistuja, kokenut timpuri

”Oli hyödyllinen, hyvät kouluttajat, käytännönläheiset esimerkit”

Turvapuistokierroksen tilaaja, esimies (45 v.)

”Oli mielenkiintoinen kierros. Näki havainnollistettuna mahdollisia tapaturmia ja sai paljon tietoa.”

Työturvallisuuskorttikoulutukseen osallistuja, työnjohtaja

”Tämä oli kolmas kerta kun suoritan työturvallisuuskorttikoulutuksen. Nyt tämä pisti ihan oikeasti miettimään asiaa. Tässä turvapuistossa on järkeä.”

Työturvallisuuskorttikoulutuksen osallistuja, timpuri (57 v.)

Etusivu

Seuraa meitä:

Seuraavaksi