Työturvallisuus

Miksi sinä teet työsi turvallisesti?

Työturvallisuus on jokaisen oikeus ja velvollisuus.

Tapaturman vaaroissa ja kuormitustekijöissä on eroja eri työpaikoilla. Yhteistä on se, että niitä on kaikessa työssä. Ennakointi ja toiminnan suunnittelu on avain vaarojen ja kuormitustekijöiden hallitsemiselle organisaation, tiimin ja yksilön laajuudessa. Jokainen meistä on osatekijä ja jokainen meistä voi pitää huolen asioista omalta osalta ja välittää myös ympärillä tapahtuvista asioista.

Johtajan tehtävänä on huolehtia, että työturvallisuuden näkökulma on mukana kaikessa tekemisessä luonnollisena osana toiminnan suunnittelua ja tehtävien suorittamista. Ensimmäinen hyötyjä on aina meistä jokainen itse.

Me teemme joka päivä valintoja.

Asenne

Jokaisen meistä turvallisuuden keskeisin tekijä olemme me itse. Se millaisia valintoja teemme joka päivä työssämme, vaikuttaa merkittävästi siihen, kuinka paljon riskejä työssämme otamme. Asenteemme on jokaisen valintamme pohjalla. Kun asenne on kohdallaan, on turvallisten valintojen tekeminen todennäköisempää myös kiireessä ja väsyneenä. Millainen asenne sinulla on oman ja työyhteisösi terveyden ja toimintakyvyn säilyttämisen perustana?

Välittäminen

Työkaverin turvallisuudesta huolehtiminen on välittämistä, ei niuhottamista. Ja kun huolehdit toisista, myös sinusta huolehditaan. Välittäminen kertoo hyvästä ilmapiiristä, joka näkyy myös ulospäin.

Kannattavuus

Työturvallisuuden kehittäminen on investointi niin kuin mikä muu tahansa toiminnan kehittämistoimi, mutta usein huomattavasti kannattavampi. Turvallisuuteen tehty investointi maksaa itsensä takaisin keskimäärin 5-kertaisena.
Turvallisuuteen tehty investointi on samalla aina investointi henkilöstön hyvinvointiin. Investointi vaatii aina ihmisten johtamista ja muutosta. Miten teillä mitataan työturvallisuuden kehittämisen tuottavuutta? Millaisia tavoitteita on asetettu ja millä konkreettisilla toimilla tulokset aiotaan saavuttaa? Onko turvallisuustaso yrityksessänne kilpailutekijä vai kustannustekijä? Työturvallisuuden kehittäminen ei ole rakettitiedettä, mutta se vaatii ammattimaisen suhtautumisen kuten mikä tahansa muu liiketoiminnan tuloksellinen kehittäminen. Kääritäänkö hihat?

Asiakkaamme kertovat

”Kierros oli erinomainen ja kohteita riittävästi.Kokonaisuutena erittäin hyödyllinen. Koulutus oli suunniteltu ja valmisteltu hyvin. Kaikki järjestelyt toimivat erinomaisesti. Kouluttajat ammattitaitoisia ja innostavia. Ryhmätyöstä ja sen toteutuksesta erityiset plussat.”

Tilaaja, räätälöity työturvallisuustapahtuma

”Turvapuiston sisältö oli hyvä vaikkakin alat eivät täysin vastanneet omaa työpaikkaa, mutta hyvin sieltä oli poimittu asioita, jotka ajankohtaisia myös meidän työpaikassa.”

Työturvallisuuspäivän osallistuja

”Selkeä, ytimekäs ja ei pitkästyttävä koulutus. Erityisesti ulkona olevat esimerkkitapaukset olivat hyviä.”

Työturvallisuuskorttikoulutuksen osallistuja

”Avasi silmät vaaranpaikoille. Erityisesti jäi mieleen putoamissuojaus, kaivannot, isojen koneiden katvealueet jne. Asioita turvapuistokierrokselta. Myös se, että jokainen voi pienilläkin asioilla vaikuttaa turvallisuuteen.”

Turvapuistokierroksen osallistuja

”Kierros herätti ajatuksia ja laittoi pohtimaan työturvallisuutta. Asbestityön vaatimat toimenpiteet jäivät erityisesti mieleen.”

Turvapuistokierroksen osallistuja, työntekijä (35 v.)

”Paljon herätti ajatuksia ja näkökantoja positiivisessa mielessä.”

Turvapuistokierroksen osallistuja, työntekijä (55 v.)

”Mielenkiintoinen ”kierros”, sai uusia vinkkejä työsuojeluvaltuutetun toimeen.”

Työturvallisuuskorttikoulutuksen osallistuja, kokenut timpuri

”Oli hyödyllinen, hyvät kouluttajat, käytännönläheiset esimerkit”

Turvapuistokierroksen tilaaja, esimies (45 v.)

”Oli mielenkiintoinen kierros. Näki havainnollistettuna mahdollisia tapaturmia ja sai paljon tietoa.”

Työturvallisuuskorttikoulutukseen osallistuja, työnjohtaja

”Tämä oli kolmas kerta kun suoritan työturvallisuuskorttikoulutuksen. Nyt tämä pisti ihan oikeasti miettimään asiaa. Tässä turvapuistossa on järkeä.”

Työturvallisuuskorttikoulutuksen osallistuja, timpuri (57 v.)

Seuraa meitä:

Seuraavaksi